Kategorije

Hamas

   
Hamas
       Prije nego što počnemo želim da ukratko predstavim Hamas koji se često proziva kao teroristička organizacija. Kao što znate riječ terorizam i rat protiv terora je nešto što je postalo popularno kada je Bush počeo koristiti a onda su i svi svjetski mediji nastavili. Tako da danas svi borci za slobodu i oni koji se bore protiv sistema koji nas uništava su proglašeni teroristima. Kažu Izrael ima pravo da se brani. Uredu ako je tako zašto onda muslimani nemaju pravo da urade isto. Zašto je nama uveden embargo na oružije dok su nas klali u sred Europe. Zašto kada se muslimani brane to je terorizam a kada Izrael ubija nevin narod to je kao odbrana. To su priče koje više nigdje ne prolaze.

Palestinska zastava

Skup Hamas-a
      Hamas je skraćenica od Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah - Islamski pokret otpora. To je Palestinsko sunitska islamska organizacija povezana sa  Izz ad-Din al-Qassam brigadama. Naravno proglašena  Izraela i od židovske Amerike terorističkom organizacijom. Hamas je osnovan 1987 za vrijeme prve Intifade ( ustanak Palestinaca protiv Izraelske okupacije) kao saveznik i ogranak Egipatskog Muslimanskog bratstva. Od kada su dobili većinu glasova u Palestinskom parlamentu kontrolišu Gazu i pokušavaju da je odbrane od Izraelske okupacije. Preuzeli su vlast od Fatah-a.

       Hamas želi da oslobodi Palestinu uspostavljanjem Islamske drževe na toj teritoriji i normalno da to ne odgovara ni Izraelu ni nikome. Kome će odgovarati država bez kamate, bez droge, bez alkohola, bez kurvaluka, bez kocke i svega ostaloga što je danas veoma popularno. Kome treba sistem u kome su svi jednaki i gdje svi imaju pravo na hranu, posao , smještaj i normalan život. Stvarno to ne treba nikome jer je to ogroman gubitak novca. Jednostavnije je taj sistem proglasiti terorizmom.

Skup Hamas-a
   
      Hamas optužuju da koristi svoje civile kao živi štit kako bi predstavili Izrael kao zločince koje će cijeli svijet osuditi. To prodavanje magle više ne pali ni kod koga osim kod budala koje sve infomacije uzimaju od istih medija koji kontrolišu sve što će se objaviti. Većina informacija dolazi sa TV ekrana ili portala koji prenose vijesti a koji su pod medijskom kontrolom Zionista koji kontrolišu svaku vijest koja se objavljuje kako bi stvorili što više smutnje među narodom. Na kraju svako ko se bori za slobodu ili promjene bude proglašen teroristom ili se neka situacija opiše kao teorija zavjere.

Skup Hamas-a
      Međutim uvijek treba pogledati i drugu stranu priče. Mi smo bili u istoj situaciji u zadnjem ratu bez ikakve intervencije sa strane od Amerike ili Europe. To je zato što je u interesu svjetskih sila da se vode ratovi jer mir nikome ne odgovara, ali o tim temama nešto kasnije kada na to dođe red. Hamas jednostavno nema izbora i da Hamas ne radi pravu stvar ne bi imao podršku Palestinskog naroda. Šta drugo mogu da urade , da pristaju na neke mirovne sporazume koji od njih samo prave veći logor, da šute dok im Izrael otima zemlju i sveta mjesta , da gledaju kako im ubijaju narod a di ništa ne urade. Uostalom kakva je Hamas prijetnja jednoj od najjačih vojski svijeta. Gotovo nikakva.

      Zašto Hamas uživa podršku Palestinskog naroda. Možda zato što pruža uslove za život. Što sponzoriše bolnice i zdravstveni sektor kako bi ljudi imali pravo na besplatno ili jeftino liječenje. Zato što pruža nadoknadu ljudima koji izgube kuće i porudice u Izraelskim napadima. Zato što grade džamije , škole i edukacione centre. Zato što djeca u školama dobijaju besplatnu hranu. Zaista prava teroristička organizacija. Samo zato što žele da uspostave Božiju vlast na zemlji a ne Demonkratiju koju nam guraju kao riješenje za probleme naroda širom svijeta. Ima još mnogo toga reći se o Hamasu ali je ovo samo kratki uvod u jednu od svjetskih terorističkih organizacija. Ne kažem da se i oni potpuno ispravni ali ne trebamo suditi ni njima kada ne znamo sta se dešava detaljno. Svaki pokret ima svoje pozitivne i negativne strane ali mi ih ne možemo saznati tako da možemo samo nagađati.Ako su ovo teroristi , šta su onda tek Izrael i Amerika ???

Skup Hamas-a